_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Provençaalse eierschotel

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Eieren - Groenten - Voorgerechten - Tuinkruiden - Vegetarisch

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

4 ajuinen, 4 wortelen, 1 groene paprika, 4 rijpe tomaten, 1 blikje tomatenpuree, olijfolie, peper en zout. 4 eieren.

T u i n k r u i d e n :  2 flinke takken tijm, 2 laurierbladen, 1 koffielepel gedroogde oregano

BEREIDING :

Laat de fijngesneden ajuinen gedurende 5 minuten bakken in de olijfolie.  Snij ondertussen de wortelen en paprika in kleine blokjes en voeg bij de gebakken ajuin.

De tomaten in stukken snijden, de zaadjes verwijderen (pellen is niet nodig, maar wel verder in blokjes snijden).  Samen met de tomatenpuree, tijm en laurier toevoegen aan de andere groenten.

Kruiden met peper en zout, en ongeveer 20 minuten zachtjes laten stoven (eerst 10 minuten met deksel op de pan, daarna zonder deksel verder stoven om het vocht te laten verdampen).

Ondertussen de eieren hard koken, pellen en halveren.

Verwijder de laurier en takjes tijm, en doe de gestoofde groenten in een grote schaal.  Schik er de halve eieren bovenop en warm opdienen.

 

Variante : je kan eventueel nog meer soorten groenten toevoegen (vb champignons, in stukjes gesneden groene boontjes, courgette, ...)

Variante : de gestoofde groenten in 4 afzonderlijke schaaltjes doen, in het midden een kuiltje maken en er een rauw ei in breken; 8 minuten laten stollen in een voorverwarmde oven van 200°C 

Wijntip : een droge witte of een droge rosé wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina