_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Ragout van wild zwijn

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Ragout wild zwijn of everzwijn

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de herfst

 

 

Hoofdgerecht

Wild - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Tuinkruiden 

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

750 gr stoofvlees van wild zwijn, ½ fles rode wijn, 100 gr gezouten spekblokjes, een geutje cognac, 1 grote ajuin, 2 teentjes look, boter, 1 appel, 50 gr gelei van rode bessen (of Luikse siroop), een stuk zwarte chocolade, peper en zout, enkele jeneverbessen en een paar kruidnagels, 2 koffielepel maïzena .

T u i n k r u i d e n :   2 laurierblaadjes, een flinke tak tijm, een takje rozemarijn.

BEREIDING :

Het vlees in blokjes snijden van 2 à 3 cm en deze rondom bruin bakken in de boter.

De ajuin in grove stukken snijden en samen met de fijngesneden look en spekblokjes nog enkele minuten met het vlees laten meebakken.  Laurier, tijm, rozemarijn, jeneverbessen en kruidnagels toevoegen, kruiden met peper en zout.

De rode wijn erover gieten, de appel (geschild en in stukjes) erbij voegen en de gelei of siroop erdoor roeren.  Breng aan de kook en laat gedurende 1½ uur sudderen met deksel op de pot.

Op het einde van de bereidingstijd de cognac en de chocolade erdoor roeren.  Meng de maïzena met enkele eetlepels water en bindt de saus tot de gewenste dikte.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes en wintergarnituur (appel met veenbessen, peertjes in de rode wijn, bospaddestoelen, rode kool met appel, ...)

Variante : deze ragout kan ook met stoofvlees van ree of van hert gemaakt worden.

Wijntip : een stevige rode wijn (vb. Crozes Hermitage of een Fronsac)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina