_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Scampi met Breydelham

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

  Zeevruchten - Vlees - Voorgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - België

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

12 scampi (gepelde of ongepelde), 1 snede Breydelham (1 cm dik),  4 eetlepels olijfolie, 1 dl gecondenseerde melk, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes fijngesneden knoflook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie

BEREIDING :

Meng de olijfolie met de fijngesneden look en giet dit over de scampi, even omroeren en dan verdelen over twee vuurvaste schaaltjes.  Bestrooien met peper van de molen en wat zout.

Laat de grill van de oven opwarmen
Snij ondertussen de snede Breydelham in 12 repen.
Roer de fijngesneden peterselie door de gecondenseerde melk en zet opzij.

Zet de schaaltjes met de scampi in de oven en laat gedurende twee minuten roosteren.  Draai dan alle scampi om en leg er de stukken Breydelham tussen.  Laat nog eens twee minuten bakken onder de grill.

Verdeel nu de gecondenseerde melk over de twee schaaltjes en zet  terug in de oven.
Schakel de grill uit, zet de oven op 150 °C en laat het gerecht nu nog gedurende 12 minuten opwarmen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met enkele stukken wit stokbrood 

Variante : je kan de Breydelham ook vervangen door Breydelspek, of gekookte beenhesp

Wijntip : een smaakvolle droge witte wijn (vb. een Italiaanse Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina