_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Slaatje met gegrilde scampi

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Zeevruchten - Salades - Voorgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig

1 persoon

 

 BENODIGDHEDEN :

Gemengde salade, 6 à 9 scampi, 3 eetlepels olijfolie, een mespuntje chilipeper, peper en zout

Vinaigrette van 2 eetlepels olijfolie, 1 klein sjalotje, 1 eetlepel witte balsamico azijn

T u i n k r u i d e n :  3 teentjes look, een takje verse tijm

BEREIDING :

De teentjes look door de lookpers duwen en mengen met de olijfolie en de chilipeper.  Doe dit in een vuurvaste schaal, groot genoeg om alle scampi naast elkaar te leggen.
De scampi op de rug met een scherp mesje insnijden, deze dan door het lookmengsel roeren en een half uurtje laten marineren.  Dan kruiden met peper en zout en nog eens goed door de marinade roeren.
Zet ondertussen de grill van de oven aan en als deze opgewarmd is de schaal met scampi in de oven zetten (ongeveer 10 cm onder de grill plaatsen, zodat ze niet gaan verbranden) .  Laat ongeveer vier minuten grillen, draai ze dan allemaal om en laat nog eens vier minuten grillen.

Maak de vinaigrette van het fijngesneden sjalotje, de olijfolie en balsamico azijn.  Doe de blaadjes van het takje tijm en roer door de vinaigrette.

De salade op een groot bord leggen en er de vinaigrette over verdelen.  De gegrilde scampi er nu bovenop leggen en warm opdienen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Variante : is ook lekker met frambozen azijn in plaats van witte balsamico

Wijntip : een droge witte wijn (vb een Pouilly Fumé)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina