_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Stifado van schaap met Feta

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Stifado

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Ovenschotel - Tuinkruiden - Griekenland 

5 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 kg schapenvlees in grove stukken (vb van de schouder), 1 eetlepel olijfolie, liter tomatenblokjes, 2 eetlepels honing, 1 dl rode wijn, kg verse zilveruitjes of kleine ajuintjes, 200 gr Feta, een kaneelstok of 1 koffielepel kaneelpoeder, 1 koffielepel komijn (zaadjes of poeder), peper en zout  

T u i n k r u i d e n : 3 teentjes look, een flinke tak rozemarijn, 2 laurierblaadjes 

BEREIDING :

De bodem van een ovenschotel invetten met de olijfolie en er de stukken vlees inleggen.  De look grof snijden en samen met tomatenblokjes, de kaneel, de komijn, rozemarijn en laurier over het vlees verdelen.  De wijn erover gieten en kruiden met peper en zout.

De ovenschotel met deksel erop in een voorverwarmde oven van 160C zetten en 2 uur laten bakken.

Ondertussen de uitjes pellen (dit lukt het best als je deze eerst 5 10 minuten in warm water legt).

Na uur de gepelde uitjes door het vlees mengen en nog 1 uur aan 160C laten verder garen in de oven.

Schep de stifado op een groot bord of over verschillende ovenvaste borden en leg er telkens een stuk Feta bovenop.

Zet terug in de oven of eventueel onder de grill, tot de kaas volledig gesmolten is en dien op.

 

Serveersuggestie :  met gekookte aardappelen, rijst, pasta of Turks brood

Variante : stoofpotje maken met kalfs- of runderlappen, vervang dan de rozemarijn door een flinke tak tijm

Wijntip : een stevige droge rode wijn (vb een Shiraz of Tannat)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina