_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Venkelsoep met mosselen

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu degustatie

 

 

Soep

Groenten - Zeevruchten - Soepen - Tuinkruiden 

4 personen

 

BENODIGDHEDEN :  

1 grote venkelknol, 1 l bouillon van kip, peper en zout, 25 gr boter, 25 gr bloem, 2 dl gecondenseerde melk, 1 kg mosselen, 2 ajuinen, 1 teentje look, boter.

T u i n k r u i d e n :  1 koffielepel korianderzaad

BEREIDING :

De venkel middendoor snijden en gaarkoken in de kippenbouillon (ongeveer 20 minuten).  Ondertussen de ajuin fijn snijden en in wat boter enkele minuten laten stoven, er de fijngesneden look bijvoegen en even laten meebakken.  De schoongemaakte mosselen in de pot met de ajuin doen, er de geplette korianderzaden bijdoen en kruiden met wat peper en zout.  De mosselen gaar koken.

De venkel uit de bouillon nemen (eventueel laten afkoelen) en hem in kleine blokjes snijden.  De mosselen uit de schelpen halen en deze samen met de venkel in de bouillon doen.  Het kookvocht van de mosselen ook toevoegen.

Maak een roux van de boter en de bloem en bind hiermee de soep.  Nog even laten doorkoken en er de gecondenseerde melk bijvoegen.

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina