_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Wokschotel met scampi

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu koken aan tafel

Menu koken met een thema

 

Hoofdgerecht

Zeevruchten - Groenten - Rijst - Hoofdgerechten - Wok - Eenvoudig

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr gepelde scampi,  6 middelgrote sjalotten, 4 teentjes knoflook, 4 grote stengels witte selder, 1 grote wortel, 2 dl kokosmelk, 4 eetlepels oestersaus, 4 koffielepels currypoeder (of meer voor pikanter versie), arachideolie 

BEREIDING :

V o o r a f :  De sjalotten in stukken snijden.  De selderstengels in plakjes snijden.  De teentjes look in stukjes snijden.  De wortel grof raspen.

De olie in de wok opwarmen en hierin de scampi gedurende 6 minuten roerbakken.
De sjalotten, knoflook en selder in de wok doen en nog eens 3 minuten roerbakken.
De wortel in de wok doen en 3 minuten verder roerbakken.
De kokosmelk, oestersaus en currypoeder in de wok doen, goed omroeren en aan de kook brengen.  De warmtebron verminderen en nog enkele minuten laten sudderen.

 

Serveersuggestie :  opdienen als onderdeel van een rijstschotel met gekookte rijst

Variante : volgens eigen smaak combineren met andere groenten

Wijntip : een droge witte wijn (vb Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina