Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een dinsdag in februari
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Slaatje met lookbrood
(K) |
Een handvol ijsbergsla
1 eetlepel mayonaise
5 sneetjes stokbrood
lookboter |
Salade op bord leggen
en mayonaise erbij serveren
Stokbrood besmeren met lookboter
en laten kleuren onder de grill
|
Met glas droge Sherry |
Gegratineerd
mosselpannetje
(W) |
1/2 kg mosselen
50 gr koolvisfilet
50 gr emmentaler
(met restje mosselen van gisteren)
|
Mosselpannetje klaarmaken
Volgens recept
|
Met glas droge witte wijn
Feudi Nigri Salento
Malvasia
Italia |
Hamburger
Gebakken ajuin
(W) |
1 hamburger
2 grote ajuinen
|
De hamburger bakken
De ajuin in schijven snijden
en langzaam bakken in olijfolie
|
Met glas droge rode wijn
Oberrotweiler Baden
Spätburgunder
Deutschland
|
Bordje dadels
en noten
(K) |
4 dadels
4 walnoten
4 hazelnoten
|
|
Met een glas Porto |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
19u30 - 21u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|