_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gegratineerd mosselpannetje
BENODIGDHEDEN
: 1 kg mosselen en mosselgroenten, 150 gr koolvis, boter, bloem, 2 dl melk, 100 gr gemalen emmentaler, 1 koffielepel paprikapoeder, een mespuntje chilipeper, 1 eetlepel tomatenketchup, peper en zout BEREIDING
: De mosselen koken en laten afkoelen in het kookvocht. De mosselen uit de schelp halen en ongeveer 2 dl kookvocht erbij doen (dit kan je zo bewaren tot de volgende dag, als je een restje mosselen hebt na een mosselmaaltijd). Een roux maken met de boter, bloem, 2 dl kookvocht van de mosselen, 2 dl melk. De paprikapoeder, chilipeper en tomatenketchup erbij doen, kruiden met peper en zout en er dan de helft van de kaas doorroeren. De vis in blokjes snijden ter grootte van en mossel en samen met de mosselen door de saus roeren. Dit mengsel in 2 ovenvaste schaaltjes verdelen en er de rest van de kaas over strooien. Onder de grill laten kleuren en dan nog 15 minuten in de oven laten garen aan 150 °C. Serveersuggestie : met een stuk stokbrood Variante : met om het even welke andere soort vis, of meerdere soorten vis Variante : met minder mosselen (vb restje van gisteren), een beetje meer vis toevoegen Variante : zonder mosselen, een stuk zalm pocheren (kookvocht gebruiken) en verder met andere vissoort afwerken Variante : de hoeveelheden vergroten en als hoofdgerecht opdienen met kroketjes of aardappelpure Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> |