Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een zaterdag in maart
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Tomaat
met tonijnsalade
(K) |
100 gr tonijnsalade
4 sneetjes stokbrood
1 tomaat
|
Tonijnsalade
Volgens recept
Stokbrood toasten
en beleggen met tonijnsalade
Tomaat in partjes snijden
en er bovenop leggen |
Met glas droge witte wijn
Château Bois de Meneau
Bordeaux Blanc
France
|
Teppanyaki
van kippenfilet
Met gekookte rijst
(W) |
200 gr kippenfilet
Sojasaus, look
en rijst
(extra rijst voor rijstsalade morgen)
|
Kippenfilet in blokjes snijden
en kort bakken op de grillplaat
Daarna met de look en sojasaus zachtjes verder bakken
Rijst koken |
Met glas droge rode wijn
Mount Grace
Cabernet Sauvignon
South Africa |
Vanillepudding
met rozijnen
(K) |
Melk, suiker
Vanillebloem
Rozijen
|
Vanillepudding vooraf koken
in potjes scheppen
en laten afkoelen |
|
K offi e
|
wat
en
hoeveel
|
wat en hoe
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
19u00 - 21u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|