_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Mijn tonijnsalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Tonijnsalade

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Dagschotel januari

 Dagschotel maart

 

Voorgerecht

Vis  - Voorgerechten - Hapjes - Tuinkruiden - Eenvoudig

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 blikje tonijn (200 gr), 1 eetlepel kappertjes, 2 eetlepels tomatenketchup, 4 eetlepels mayonaise, 1 koffielepel sambal oelek, peper van de molen.  

T u i n k r u i d e n :  1 sjalot

BEREIDING :

De tonijn laten uitlekken en met een vork fijn pletten.  De sjalot heel fijn snijden.

Sjalot, kappertjes, tomatenketchup, mayonaise en sambal bij de tonijn doen.  Kruiden met peper van de molen.

Alles flink door mekaar roeren.

 

Serveersuggestie :  opdienen als voorgerecht met tomaat, avocado, ... of op toastje smeren als aperitiefhapje

Variante : kappertjes weglaten en eventueel een fijngeplet gekookt ei toevoegen

Wijntip : droge witte wijn (vb Chenin Blanc van Zuid-Afrika)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina