Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een donderdag in april
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Aspergesalade
met aardappelen
en geitenkaas
(K) |
100 gr koude asperges
150 gr koude aardappelen
(sjalot, kappertjes, mayonaise, bieslook)
50 gr geitenkaas Chevagne
Zonnebloempitten & Vinaigrette
(olijfolie, witte balsamico azijn, mosterd)
|
Slaatje maken, met stukjes asperge en blokjes kaas afwerken
Bestrooien met zonnebloempitten en de vinaigrette
|
Met glas droge witte wijn
Union des Viticulteurs Chablis
Bourgogne
France
|
Varkenshaasje
Saus van blauwschimmelkaas
Stokbrood
(W) |
200 gr varkenshaasje
50 gr Bleu de Bresse
Stokbrood
|
Vlees rosé bakken
Kaassaus maken
Variante van recept
Opdienen met stokbrood
|
Met glas droge rode wijn
Château Reindent La Rose
Fronsac
Bordeaux
France
|
Koffie
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Mokka)
1 stukje pure chocolade 70%
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
19u30 - 21u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|