Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een vrijdag in april
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Bisque de crevettes
(W) |
Schaaltjes en koppen
van 150 gr ongepelde garnalen
1 ajuin, 1 teentje look,
1 koffielepel tomatenpuree,
chilipeper
|
Alles samen in 3 dl water
gedurende 1/2 uur koken
Door de puntzeef duwen
en de soep binden met een roux |
Met glas droge witte wijn
Montasolo
Pinot Grigio
Italia
|
Goulash van rund
Aardappelpuree
(W) |
Rundvlees, paprika
tomatenpuree
Aardappelpuree
(puree uit de diepvries)
|
Hongaarse goulash maken
Volgens recept
(extra voor diepvries)
Aardappelpuree opwarmen |
Met glas droge rode wijn
Antu Mapu
Cabernet Sauvignon
Chili
|
Fruitsalade
(K) |
1 appel, 1 peer
1 eetlepel suiker
2 eetlepels kirsch
|
Fruitsalade maken |
|
Espresso
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Mokka)
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u00 - 22u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|