_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Goulash van rund
BENODIGDHEDEN
: 800 gr stoofvlees van rund (in kleine blokjes), 50 gr boter, 1 rode en 1 groene paprika, 4 uien, 1 blikje tomatenpuree, 1 Spaans pepertje (of ½ koffielepel gedroogde chilipeper), 1 eetlepel paprikapoeder, peper en zout, 1 l water, ¾ kg aardappelen, 1 eetlepel bloem. T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, een takje tijm, 2 laurierblaadjes, eventueel ½ koffielepel komijn BEREIDING
: Bak
het vlees rondom bruin in de boter. Snij de uien in grove stukken en bak
nog even mee met het vlees. Kruiden met peper en zout. De aardappelen schillen, paprika en aardappelen in grove stukken snijden en toevoegen aan de goulash. Laat nog ¾ uur verder garen. Meng de bloem met een weinig water en bindt hiermee de soep tot de gewenste dikte. Serveersuggestie : wordt origineel opgediend in een pot aan tafel die boven een vuurtje hangt Variante : je kan de aardappelen ook afzonderlijk koken en erbij serveren Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |