_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Goulash van rund

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Dagschotel april

 

Hoofdgerecht

Vlees  - Stoofpotje - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Hongarije

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

800 gr stoofvlees van rund (in kleine blokjes), 50 gr boter, 1 rode en 1 groene paprika, 4 uien, 1 blikje tomatenpuree, 1 Spaans pepertje (of ½ koffielepel gedroogde chilipeper), 1 eetlepel paprikapoeder, peper en zout, 1 l water, ¾ kg aardappelen, 1 eetlepel bloem.

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, een takje tijm, 2 laurierblaadjes, eventueel ½ koffielepel komijn

BEREIDING :

Bak het vlees rondom bruin in de boter.  Snij de uien in grove stukken en bak nog even mee met het vlees.  Kruiden met peper en zout.
Het Spaans pepertje van de zaadjes ontdoen en fijn snijden.  Roer dit door het vlees, samen met het paprikapoeder, de tijm, laurier, komijn en fijngesneden look.
Het water erover gieten en de tomatenpuree toevoegen, goed omroeren en aan de kook brengen.  Laat verder pruttelen op een laag vuurtje gedurende 1 uur.

De aardappelen schillen, paprika en aardappelen in grove stukken snijden en toevoegen aan de goulash.  Laat nog ¾ uur verder garen. 

Meng de bloem met een weinig water en bindt hiermee de soep tot de gewenste dikte.

 

Serveersuggestie :  wordt origineel opgediend in een pot aan tafel die boven een vuurtje hangt

Variante : je kan de aardappelen ook afzonderlijk koken en erbij serveren

Wijntip : een Hongaarse rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina