Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een maandag in juli
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Hapjesbord
(K) |
6 schijven komkommer
50 gr vissalade
|
Schijven komkommer (± 5 mm dik)
op een bordje leggen
Een koffielepeltje vissalade op elke
schijf leggen |
Met glas droge witte wijn
Domaine Jean-Pierre Sève
'Aux Chailloux'
Pouilly-Fuissé
France |
Koude Breughel maaltijd
met aardappelsalade
(K) |
1 gebakken kippenbout (koud)
Een stuk Breydelspek, Terrine
van Gandaham, "Gentse kop"
Sla en tomaat
200 gr koude aardappelen
1 ajuintje, 2 zoetzure augurken
50 gr zure room, peper
|
Alle vlees op een bord leggen
met een lepeltje zaadjesmosterd
Sla en tomaat met vinaigrette
Aardappelsalade maken
Variante van recept
|
Met glas droge rode wijn
Domaine des Bruyères 'Juliénas'
Nicolas et Sandrine Durand
Beaujolais
France
|
Kaasbordje met bruin
brood
(K) |
Een stukje Crottin de Chèvre
en Bleu de Bresse
|
Kaas op bordje schikken
en het brood roosteren |
Met glas droge witte wijn
Domaine Jean-Pierre Sève
'Aux Chailloux'
Pouilly-Fuissé
France
|
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u30 - 22u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|