_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Russische aardappelsalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Rusland)

Dagschotel juli

 

Bijgerecht

Aardappelen - Zuivelproducten - Bijgerechten - Tuinkruiden - Eenvoudig - Rusland

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1,6 kg geschilde vastkokende aardappelen, een bosje lente-uitjes, 250 gr zure room, 250 gr mayonaise

T u i n k r u i d e n :  verse dille

BEREIDING :

De aardappelen gaar koken, afgieten en laten afkoelen.

Snij de lente-uitjes in stukjes en de dille fijn hakken.  Maak de saus: meng hiervoor de zure room, mayonaise, lente-uitjes en dille goed door mekaar.

Snij dan de aardappelen in grove stukken (kleine aardappel in vier, grotere in zes of acht stukken) en meng de saus door de aardappelen.

 

Serveersuggestie :  opdienen bij een barbecue of als begeleiding van gegrild of gebakken vlees

Variante : je kan ook peterselie gebruiken in de plaats van dille

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina