Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een vrijdag in juli
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Peulerwtjes
met gepocheerd eitje
(W) |
150 gr peulerwtjes
1 ei, 1 sjalotje
|
Peulerwtjes en ei klaarmaken
volgens recept
|
Met glas droge witte wijn
Crevoglio Borgo Maragliano
Chardonnay
Piemonte
Italia
|
Breydelspek met kaasjasje
Groene boontjes
Aardappelpuree
(W) |
200 gr Breydelspek
30 gr gemalen Emmentaler
200 gr groene boontjes
Aardappelen
(en extra voor diepvries)
|
Breydelspek klaarmaken
volgens recept
Boontjes klaarmaken
Aardappelpuree maken
|
Met glas droge rode wijn
Franschhoek Cellar
Stone Bridge
Pinotage
South Africa
|
Koffie
|
2 eetlepels koffiebonen
(De Witte Zwaan - Porto Rico)
1 stukje pure chocolade 70%
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten) |
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u00 - 22u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|