_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Gegratineerd Breydelspek

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Breydelspek gratin

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

 Dagschotel juli

 

Hoofdgerecht

- Vlees - Hoofdgerechten - Eenvoudig - België -

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

300 gr Breydelspek (2 dikke sneden), 4 sneetjes jonge kaas

BEREIDING :

Snij de sneden Breydelspek in twee en leg ze in ovenvaste schaaltjes.  Vouw de sneetjes jonge kaas dubbel en leg er één op ieder stuk vlees.

Zet in de oven onder de grill tot de kaas begint te kleuren.  Zet de grill af en laat alles in de oven verder warm worden op 150°C (ongeveer 10 minuten is voldoende).  Bestrooi met versgemalen peper en dien warm op.

 

Serveersuggestie :   - opdienen met gebakken aardappeltjes of aardappelpuree
                                  -  is ook zeer lekker met bakbananen in plaats van aardappelen

Variante :   - je kan de jonge kaas vervangen door andere kaas (vb. Cambozolla)
                   - het Breydelspek kan ook vervangen worden door Breydelham, of gekookte beenhesp

Wijntip : een droge rosé (vb. een Bordeaux)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina