Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een zondag in juli
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Koude visschotel
(K) |
Hollands maatje met ajuin
Gevulde tomaat met zalmsalade
Stokbrood
|
Ajuin fijn snijden, samen met
Hollands maatje op een bord
schikken
Tomaat uithollen en opvullen
met zalmsalade en ook op
het borden leggen
|
Met glas droge witte wijn
Château Bois de Meneau
Bordeaux Blanc
France
|
Koude vleesschotel
(K) |
Beenhesp en Ganda ham
Gekookt eitje, sla, wortel,
groene boontjes
Stokbrood
|
Eitje halveren, dooier mengen met
mayonaise en ketchup, opvullen
Vlees op een bord schikken
en de salade klaarmaken
(sla, wortel raspen, groene
boontjes met sjalotje en
olijfolie)
|
Met glas droge rode wijn
Château Bois de Meneau
Bordeaux Rouge
France
|
Vanille-ijs
met lauwe rode bessen
(K) |
3 bollen vanille-ijs
50 gr rode bessen
20 gr suiker
Muntblaadje |
Bessen met de suiker laten
koken, over de bollen ijs
verdelen, versieren met munt
Variante van recept |
|
Espresso
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Mokka)
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
12u00 - 14u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|