_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Coupe met meringue en rode vruchten

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 Dagschotel mei

Dagschotel juli

 

Nagerecht

Nagerechten - Fruit - Zuivelproducten - Eenvoudig - Tuinkruiden

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr rode vruchten (aardbeien, frambozen, kersen, rode bessen, ...), 50 gr suiker, nougat ijs, 2 stukken meringue, eventueel slagroom  

T u i n k r u i d e n :  munt of citroenmelisse

BEREIDING :

Rode vruchten met de suiker aan de kook brengen, even laten doorkoken.

De warme vruchten in 2 diepe borden doen, in het midden een stuk meringue erop leggen.
2 bollen nougat-ijs op de meringue leggen, eventueel slagroom erover doen, versieren met de groene blaadjes.

 

Variante : je kan ook een ander soort ijscrčme gebruiken (vanille, rhum en rozijnen, ...)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina