Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een vrijdag in
september
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Gevulde champignons
(W) |
6 middelgrote champigons
40 gr boter, 40 gr parmezaan
2 teentjes knoflook, peper
|
Champignons klaarmaken
Variante van recept
|
Met glas droge witte wijn
Duc de Lerme
Sauvignon Blanc
Vin de Pays d'Oc
France
|
Gebakken zeepaling
Aardappelpuree
(W) |
200 gr zeepaling (hondshaai)
1 portie aardappelpuree
(eigen bereiding uit diepvries)
|
Vis bakken met olijfolie
Aardappelen opwarmen in microgolf
|
Salade 'Verte'
(K) |
Enkele blaadjes groene salade
Een half sjalotje
1 eetlpl olie, 1 eetlpl rode wijnazijn
Peper van de molen
|
Sla mengen met vinaigrette
|
Met stukje stokbrood |
Kaasje
(K) |
40 gr Camembert au lait cru
Isigny Ste Mère
Stokbrood
|
|
Met glas droge witte wijn
Duc de Lerme
Sauvignon Blanc
Vin de Pays d'Oc
France
|
Espresso
met stukje chocolade
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Espresso)
1 stukje pure chocolade 70%
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
20u00 - 22u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Menu klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|