_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Champignon met Curryworst

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Champignons gevuld

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel in september

 

Hapjes / Tapas

Groenten - Vlees - Hapjes - Tapas - Tuinkruiden - Eenvoudig

12 hapjes

 

 BENODIGDHEDEN :

12 middelgrote champignons, 1 curryworst, olijfolie, peper van de molen

T u i n k r u i d e n :  verse tijm

BEREIDING :

Haal de staartjes uit de champignons, leg alle hoedjes met de opening naar boven, in een met olijfolie ingevette ovenschaal.  Met olijfolie overgieten (ongeveer ½ koffielepel per champignon), kruiden met peper van de molen en bestrooien met de blaadjes verse tijm.

Snij de curryworst in 12 gelijke stukken, en leg op elke champignon een schijfje worst.

In een voorverwarmde oven van 150°C gedurende 20 minuten laten bakken.

 

Serveersuggestie :  individueel als een warm aperitiefhapje  of  6 stuks per persoon als tapas

Variante : schijfjes curryworst vervangen door rondjes witte of zwarte pens

Variante : champignons opvullen met schilfers parmezaan, boter, peper en look

Wijntip : een droge sherry (of een andere aperitiefwijn)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina