Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een vrijdag in
oktober
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Slaatje
met gevulde tomaat
(K) |
Een handvol ijsbergsla
1 tomaat
60 gr tonijnsalade
|
Slaatje maken
Variante van recept
|
Met glas droge witte wijn
Château Bois de Meneau
Bordeaux Blanc
France
|
Entrecôte met
roquefortsaus
Gebakken schorseneren
(W) |
250 gr dunne lende zonder been
25 gr blauwschimmelkaas roquefort
1 cl cognac, 5 cl melk
½ kg schorseneren |
Vlees rosé bakken
en sausje maken
Schorseneren klaarmaken
|
Met glas droge rode wijn
Callia Magna
Tannat
Valle de Tulum
Argentina
|
Koffie
|
2 eetlepels koffiebonen
(Graindor Espresso)
1 stukje pure chocolade 70%
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten met Italiaans espresso kannetje)
|
Met stukje chocolade |
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
19u00 - 21u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|