_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Elke dag een slaatje
Een slaatje als voorgerecht, meestal eenvoudig, makkelijk om een restje te verwerken, met een beetje gevoel voor smaak kan je alle kanten uit.
BENODIGDHEDEN
en BEREIDING
: Meestal begin je met een sla (één enkele of gemengd: groene sla, groene of bruine eikenbladsla, groene of bruine krulsla, rucola, ...). Dikwijls geef je er een vinaigrette bij (olie, azijn, mosterd, kruiden). Voeg er nog wat extra bovenop (ei, tomaat, kip, wortel, kaas, groene boontjes, vlees, aardappelen, vis, ...) en je hebt een eenvoudig voorgerecht. ENKELE VOORBEELDEN *
Een handvol bruine eikenbladsla en rucola, een stuk Camembert, 6 sneden gerookte
hesp, 1 tomaat, vinaigrette (van 1 eetlepel vloeibare honing, 1 eetlepel witte
wijnazijn, 4 eetlepels olijfolie, 1 koffielepel verse tijmblaadjes). *
Een handvol sla, een stuk harde kaas, een trosje druiven, enkele noten,
vinaigrette (van 1 eetlepel witte wijnazijn, 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels
notenolie, 1 koffielepel mosterd). * Variante : naar eigen inspiratie
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |