Wat eet ik vandaag ?
...
... heb je geen inspiratie meer ?
|
Menu voor één persoon op
een maandag in december
|
Welk gerecht kan ik nu
eens klaarmaken ? ... hier enkele nieuwe ideeën
!
|
Gerechtje |
Ingrediënten |
Bereiding |
Opdienen |
Carpaccio van rund
(K) |
60 gr rundcarpaccio
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper, Parmezaankaas
|
Rundvlees op bord schikken
Vinaigrette maken
|
Met glas droge witte wijn
Château La Tuilerie du Puy
Entre-Deux-Mers
France
|
Varkenskotelet
Knolselder
Gebakken aardappelen
(W) |
1 varkenskotelet
250 gr knolselder
150 gr aardappelen,
25 gr spekblokjes,
1 teentje look, 1 ajuintje
(restje aardappelen van gisteren)
|
Kotelet bakken
Aardappelen bakken
Knolselder klaarmaken
|
Met glas droge rode wijn
Château Cazelon
Montagne Saint-Emilion
France
|
Koffie
|
2 eetlepels koffiebonen
(De Witte Zwaan - Porto Rico)
1 stukje pure chocolade 70%
|
Koffiebonen malen
(koffie zetten)
|
Met stukje chocolade |
|
|
|
|
Een dagschotel voor 1
persoon kan dus wel degelijk gevarieerd en verrassend zijn
|
19u30 - 21u00 |
( K ) = koud gerecht |
( W ) = warm gerecht |
Klaargemaakt voor 1 persoon |
en natuurlijk kan dit ook
als menu voor 2 of meer personen klaargemaakt worden.
|
* Klik op
voor recept *
* Klik op
voor korte uitleg *
|