_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Bratkartoffeln
BENODIGDHEDEN
: 500 gr aardappelen, 1 ajuin, 100 gr gerookt spek, 50 gr vetstof (vb ½ boter en ½ reuzel), peper en zout. BEREIDING
: De aardappelen schillen en half gaar koken in licht gezouten water (± 6 min koken), kunnen warm verwerkt worden, maar mogen ook afkoelen om later te verwerken. Ondertussen het spek en de ajuin in kleine stukjes snijden . De aardappelen in schijfjes snijden van 3 à 5 mm dik. De vetstof in een braadpan laten smelten. De aardappelen, ajuin en spek in de pan doen en kruiden met peper van de molen. Op een zacht vuurtje gedurende 20 à 30 minuten laten bakken, hierbij regelmatig omroeren met een houten lepel. Variante : om er nog meer smaak in te brengen kan je ook enkele fijngesneden champignons meebakken
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |