_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Bratkartoffeln

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Bratkartoffeln / gebakken aardappelen

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Menu in de winter

 

Dagschotel september

 

Dagschotel december

 Mijn menu in foto's

 

Bijgerecht

 - Aardappelen - Bijgerechten - Duitsland -

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr aardappelen, 1 ajuin, 100 gr gerookt spek, 50 gr vetstof (vb ½ boter en ½ reuzel), peper en zout. 

BEREIDING :

De aardappelen schillen en half gaar koken in licht gezouten water (± 6 min koken), kunnen warm verwerkt worden, maar mogen ook afkoelen om later te verwerken.

Ondertussen het spek en de ajuin in kleine stukjes snijden .  De aardappelen in schijfjes snijden van 3 à 5 mm dik.

De vetstof in een braadpan laten smelten.  De aardappelen, ajuin en spek in de pan doen en kruiden met peper van de molen.  Op een zacht vuurtje gedurende 20 à 30 minuten laten bakken, hierbij regelmatig omroeren met een houten lepel.

 

    Variante : om er nog meer smaak in te brengen kan je ook enkele fijngesneden champignons meebakken

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina