_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Aardappelsalade met haringfilet
BENODIGDHEDEN
: E e n r e s t j e gekookte aardappelen (± 500 gr). 4 à 8 haringfilets, verse peterselie, 3 eetlpl mayonaise, 3 eetlpl verse kaas, 4 lente-uitjes, nootmuskaat, 1 eetlpl citroensap, peper van de molen en zout. BEREIDING
: De gekookte aardappelen in blokjes snijden, de lenteuitjes in stukjes snijden en bij de aardappelen doen. Meng de mayonaise met de verse kaas en het citroensap, kruiden met nootmuskaat, peper en zout. De fijngehakte peterselie erdoor roeren en meng dit onder de aardappelen. Zet de aardappelsalade enkele uren op een koele plaats (kan eveneens de dag vooraf klaargemaakt worden). De aardappelsalade op de borden verdelen en er haringfilet naast leggen. Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |