_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Aardappelsalade met haringfilet

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Dagschotel mei

 

Voorgerecht

Aardappelen - Vis - Voorgerechten - Salades - Creatief met restjes 

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

E e n   r e s t j e   gekookte aardappelen (± 500 gr).

4 à 8 haringfilets, verse peterselie, 3 eetlpl mayonaise, 3 eetlpl verse kaas,  4 lente-uitjes, nootmuskaat, 1 eetlpl citroensap, peper van de molen en zout.

BEREIDING :

De gekookte aardappelen in blokjes snijden,  de lenteuitjes in stukjes snijden en bij de aardappelen doen.

Meng de mayonaise met de verse kaas en het citroensap, kruiden met nootmuskaat, peper en zout.  De fijngehakte peterselie erdoor roeren en meng dit onder de aardappelen.

Zet de aardappelsalade enkele uren op een koele plaats (kan eveneens de dag vooraf klaargemaakt worden).

De aardappelsalade op de borden verdelen en er haringfilet naast leggen.

 

Variante : opdienen als maaltijdsalade, eventueel de hoeveelheden vergroten

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina