_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Turks stoofpotje van aubergine

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Dagschotel juni

Dagschotel september

 

Bijgerecht

Groenten - Voorgerechten - Bijgerechten - Vegetarisch - Stoofpotje - Turkije

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

2 aubergines, ½ liter tomatenblokjes, 1 grote ajuin, peper en zout, 4 eetlepels olijfolie  

BEREIDING :

De aubergines in grove stukken snijden, in een ovenschotel leggen en met de olijfolie overgieten.  Kruiden met peper en zout.

De ajuin fijnsnijden en samen met de tomatenblokjes over de aubergines verdelen.

De ovenschotel afdekken en in een voorverwarmde oven van 160°C laten garen gedurende 40 minuten.

 

Serveersuggestie :  als bijgerecht bij een Turkse schotel, of gewoon als voorgerecht met Turkse yoghurtsaus

Wijntip : droge witte wijn of rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina