_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Australische Fruitcake
BENODIGDHEDEN
: 100 g bloem, 100 g zelfrijzende bloem, 200 g boter, 100 g rietsuiker, 1 dl sinaasappelsap, 1 dl melk, 4 eieren, 1 kg gemengd gedroogd fruit, 2 pakjes vanillesuiker. BEREIDING
: De oven voorverwarmen op 160°C. De bodem van een springvorm (dia.22 cm) bedekken met boterpapier en de zijkanten invetten. De boter smelten, er de suiker en vanillesuiker doorroeren. De eieren één per één toevoegen en telkens goed omroeren. De melk en sinaasappelsap erdoor roeren, en dan de bloem en zelfrijzende bloem eronder mengen. Het gedroogd fruit in het deeg mengen en dan de springvorm ermee vullen. Gedurende 1 uur bakken, daarna uit de oven nemen en 10 minuten laten rusten in de vorm. Ontvormen en op een taartrooster laten afkoelen. Serveersuggestie : in stukken snijden en opdienen met koude vanillesaus
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |