_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Australische zeevruchtensalade

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Zeevruchtensalade

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Australië)

 

 

Voorgerecht

Zeevruchten - Groenten - Voorgerechten - Eenvoudig - Australië

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

100 gr roze garnalen, 1 kg mosselen, 100 g surimi, 300 gr witte selderstengels, 4 eetlepels mayonaise, peper, chilipeper, paprikapoeder.

BEREIDING :

De mosselen gaar koken (met ajuin, selder, peper en zout), laten afkoelen en uit de schelpen halen.

De selderstengels in stukken snijden van ongeveer 1 cm, deze in gezouten water halfgaar koken (ongeveer 7 minuten), uitlekken en laten afkoelen.

De surimi in grove stukken snijden en dan mengen met de garnalen, mosselen en selder.  De mayonaise flink kruiden met peper, chilipeper en paprikapoeder.  De saus door de zeevruchten mengen, en dan de zeevruchtensalade over 4 borden verdelen.

 

Serveersuggestie :  versieren met stukje tomaat en bieslook, opdienen met lookbroodjes

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Australische Riesling)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina