_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Bloemkool met escargots

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

 

 

Voorgerecht

Groenten -Voorgerechten - Creatief met restjes - Smaakcombinatie

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

¼ beetgaar gekookte bloemkool, 12 escargots (zonder schelp, uit blik), 2 teentjes knoflook, 150 ml gecondenseerde melk, boter, peper en zout.

BEREIDING :

De knoflook fijn snijden en in de boter enkele minuten zachtjes laten stoven. 

De roosjes bloemkool bij de gebakken look doen en de gecondenseerde melk erover gieten, verder op een zacht vuurtje laten opwarmen.  Kruiden met peper en zout. 

Er dan de uitgelekte escargots bijdoen en ook laten opwarmen.  Nog een minuutje laten inkoken, voorzichtig omroeren om de bloemkoolroosjes te behouden.

De bloemkool en escargots over 2 voorverwarmde borden verdelen en er de saus overgieten. 

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Franse Chardonnay)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina