_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Chili con carne
BENODIGDHEDEN
: 400 gr rundergehakt, 2 rode paprika's, ½ koffielepel chilipoeder (of 1 verse chilipeper), 2 flinke ajuinen (bij voorkeur rode), 1 blik tomatenblokjes (of 4 verse tomaten en een eetlepel bruine suiker), 1 blik bruine bonen, olijfolie, peper en zout. T u i n k r u i d e n : 2 laurierbladeren, 4 teentjes look BEREIDING
: Verwarm de olijfolie in een gietijzeren pan. Ondertussen de ajuin en look fijn snijden, en dan samen met het vlees ongeveer 5 minuten bakken. De paprika's in reepjes snijden en in de kookpan doen. De tomatenblokjes, laurier en chilipeper erbij voegen, kruiden met peper en zout. Met deksel op de pan gedurende 15 minuten zachtjes laten sudderen, af en toe eens roeren (en eventueel wat water bijvoegen). De uitgelekt bonen toevoegen en nog 10 minuten verder laten opwarmen. Serveersuggestie : schep in 4 borden en dien op met tortilla's of stokbrood Variante : in plaats van rundergehakt kan je ook heel fijn gesneden rundvlees gebruiken (dit dan 30 minuten laten sudderen) Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |