_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Curry met vis
BENODIGDHEDEN
: 500 gr visfilet (victoriabaars, kabeljauw, ... ), 1 ajuin, 4 teentjes look, een stukje gember, 1 eetlepel limoensap, 4 eetlepels arachide olie, 1 eetlepel 'gele Sri Lanka curry poeder', 1.5 dl gecondenseerde melk, 4 eetlepels gemalen kokosnoot, oestersaus (eventueel chilipeper). BEREIDING
: De ajuin grof snijden, de look fijn snijden en enkele minuten laten meebakken in de olie. De vis in stukken snijden en samen met de fijngesneden gember in de pot doen. Het limoensap erover gieten. De curry-poeder, gemalen kokos, oestersaus en eventueel chilipoeder over de vis strooien en de gecondenseerde melk er overgieten. Aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten laten sudderen. Serveersuggestie : opdienen als deel van een 'Rice & Curry' Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |