_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Curry met vis

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Viscurry

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Sri Lanka)

 

 

Hoofdgerecht

Vis - Hoofdgerechten - Sri Lanka

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

500 gr visfilet (victoriabaars, kabeljauw, ... ), 1 ajuin, 4 teentjes look, een stukje gember, 1 eetlepel limoensap, 4 eetlepels arachide olie, 1 eetlepel 'gele Sri Lanka curry poeder', 1.5 dl gecondenseerde melk, 4 eetlepels gemalen kokosnoot, oestersaus (eventueel chilipeper). 

BEREIDING :

De ajuin grof snijden, de look fijn snijden en enkele minuten laten meebakken in de olie.

De vis in stukken snijden en samen met de fijngesneden gember in de pot doen.  Het limoensap erover gieten.

De curry-poeder, gemalen kokos, oestersaus en eventueel chilipoeder over de vis strooien en de gecondenseerde melk er overgieten.  Aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten laten sudderen.

 

Serveersuggestie :  opdienen als deel van een 'Rice & Curry'

Wijntip : een fruitige witte of een kruidige rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina