_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Eend met appelsien
BENODIGDHEDEN
: 1 eend in stukken verdeeld (of 6
eendenbouten), boter, 2 uien,1 appelsien in schijfjes, 2 dl droge witte wijn,
sap van ½ citroen en 1 appelsien, 6 soeplpl suiker, peper en zout, rozemarijn,
maïzena. 6 appelsienen en 4 soeplpl suiker. BEREIDING
: De stukken eend langs alle kanten
bruin bakken in de boter en kruiden met peper en zout. De uien in stukjes snijden en even laten meebakken met het vlees.
De rozemarijn erover strooien. Een
gepelde appelsien in schijfjes snijden en bij de eend voegen. Gedurende 1½ uur zacht laten sudderen met het deksel op de pot. De eend uit de pot nemen, in een
schaal leggen en warm houden. Het
braadvocht ontvetten, de wijn en de suiker toevoegen en dit ongeveer 10 minuten
laten koken. Deze saus door de
roerzeef steken. Daarna het sap van de appelsien en
de citroen er doorroeren. Nog even
laten koken, de saus binden met wat maïzena en dan over de eend gieten. De 6 appelsienen pellen en in
schijfjes van ½ cm snijden (eventueel de pitjes verwijderen). De suiker erover strooien, omroeren en minimum een uur op een koele plek
zetten. Opdienen met aardappelkroketjes.
Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |