_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Druifjes in gelei van sherryazijn en honing

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu degustatie

 

 

Bijgerecht

Bijgerechten - Fruit - Eenvoudig

9 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 dl sherryazijn, 50 gr honing, ½ l druifjes zonder pitten, 6 gelatineblaadjes, enkele eetlepels water.   

BEREIDING :

De druifjes laten uitlekken en het sap opvangen.  Iedere druif in vier stukjes snijden.

De sherryazijn opwarmen samen met de honing en deze tot de helft laten inkoken. De ingekookte vloeistof filteren en er het sap van de druiven bijdoen.

De gelatineblaadjes een paar minuten laten weken in het water en dit dan bij de lauwe vloeistof voegen.  Goed omroeren.

Een aluminiumfolie in een vierkante schotel leggen (van ongeveer 20x20 cm).  Hierin de stukjes druif over de bodem verdelen en er dan de lauwe vloeistof overgieten.

Op een koele plaats zetten en enkele uren of een nacht laten opstijven.  

De gelei met een scherp mes in 9 stukken snijden en met een brede spatel losmaken van de folie om op de borden te verdelen.

 

Serveersuggestie :  ideaal als begeleider van ganzenlever of bij wildpastei 

Variante : kan ook klaargemaakt worden met een andere azijn (vb. frambozenazijn)

Wijntip : een Gewürztraminer uit Alsace

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina