_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Druifjes in gelei van sherryazijn en honing
BENODIGDHEDEN
: 1 dl sherryazijn, 50 gr honing, ½ l druifjes zonder pitten, 6 gelatineblaadjes, enkele eetlepels water. BEREIDING
: De druifjes laten uitlekken en het sap opvangen. Iedere druif in vier stukjes snijden. De sherryazijn opwarmen samen met de honing en deze tot de helft laten inkoken. De ingekookte vloeistof filteren en er het sap van de druiven bijdoen. De gelatineblaadjes een paar minuten laten weken in het water en dit dan bij de lauwe vloeistof voegen. Goed omroeren. Een aluminiumfolie in een vierkante schotel leggen (van ongeveer 20x20 cm). Hierin de stukjes druif over de bodem verdelen en er dan de lauwe vloeistof overgieten. Op een koele plaats zetten en enkele uren of een nacht laten opstijven. De
gelei met een scherp mes in 9 stukken snijden en met een brede spatel losmaken
van de folie om op de borden te verdelen. Serveersuggestie : ideaal als begeleider van ganzenlever of bij wildpastei Variante : kan ook klaargemaakt worden met een andere azijn (vb. frambozenazijn) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |