_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Gemalen rundvlees in de wok
BENODIGDHEDEN
: 250 gr gemalen rundvlees (americain puur), arachideolie, 2 wortelen, 100 gr verse boontjes, 1 ajuin, 200 gr sojascheuten, 150 gr zachte tarwekorrels, 4 eetlepels Japanse sojasaus, 2 eetlepels oestersaus, 1 koffielepel sambal oelek, peper van de molen T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look BEREIDING
: Kook de zachte tarwekorrels gaar volgens het voorschrift op de verpakking, en laat uitlekken. Snij de wortelen in kleine stukjes, de boontjes in grove stukken, de ajuin en look fijnsnijden. Verhit de olie in de wok, roerbak hierin eerst de boontjes en de wortelen gedurende een paar minuten. Doe er dan de ajuin en look bij, en roerbak nog enkele minuten verder. Het vlees ook in de wok doen en samen met de rest enkele minuten laten bakken, doe er dan de sojascheuten bij en laat nog even verder roerbakken. Ondertussen de sojasaus, oestersaus en sambal oelek erdoor roeren, en nog wat bijkruiden met peper van de molen. Roer
er als laatste nog de gekookte tarwekorrels door en dien warm op. Serveersuggestie : je kan dit ook als onderdeel van een Chinese tafel opdienen Variante : een groente vervangen door een andere (vb. peulerwtjes in plaats van boontjes, paprika in plaats van wortelen) Variante : kan ook met kippenfilet (in kleine stukjes gesneden) in plaats van het rundvlees Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |