_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Goulash van kip

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte  - Stoofpotje - Hoofdgerechten - Tuinkruiden - Hongarije

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

600 gr kip (vb ontbeende kippenbout), 50 gr boter, 1 rode en 1 groene paprika, 4 uien, 250 gr champignons, 200 gr wortelen, 1 blikje tomatenpuree, 1 Spaans pepertje (of ½ koffielepel gedroogde chilipeper), 1 eetlepel paprikapoeder, peper en zout, 1 l water, 250 gr noedels, 1 eetlepel bloem.

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look, een takje tijm, 2 laurierblaadjes, eventueel ½ koffielepel komijn

BEREIDING :

Het vlees in stukken snijden en rondom bruin bakken in de boter.  Snij de uien en champignons in grove stukken en bak nog even mee met het vlees.  Kruiden met peper en zout.
Het Spaans pepertje van de zaadjes ontdoen en fijn snijden.  Roer dit door het vlees, samen met het paprikapoeder, de tijm, laurier, komijn en fijngesneden look.
Het water erover gieten en de tomatenpuree toevoegen, goed omroeren en aan de kook brengen.  Laat verder pruttelen op een laag vuurtje gedurende 1 uur.

De paprika en wortelen in grove stukken snijden en toevoegen aan de goulash.  Laat nog ¾ uur verder garen.

Een kwartier voor het einde van de kooktijd er de noedels bijdoen, zodat deze gaar zijn, maar niet verbrokkelen.

Meng de bloem met een weinig water en bindt hiermee de soep tot de gewenste dikte.

 

Serveersuggestie :  wordt origineel opgediend in een pot aan tafel die boven een vuurtje hangt

Variante : je kan de noedels ook afzonderlijk koken en erbij serveren

Wijntip : een Hongaarse witte of rosé wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina