_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Goulash van kip
BENODIGDHEDEN
: 600 gr kip (vb ontbeende kippenbout), 50 gr boter, 1 rode en 1 groene paprika, 4 uien, 250 gr champignons, 200 gr wortelen, 1 blikje tomatenpuree, 1 Spaans pepertje (of ½ koffielepel gedroogde chilipeper), 1 eetlepel paprikapoeder, peper en zout, 1 l water, 250 gr noedels, 1 eetlepel bloem. T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, een takje tijm, 2 laurierblaadjes, eventueel ½ koffielepel komijn BEREIDING
: Het
vlees in stukken snijden en rondom bruin bakken in de boter. Snij de uien
en champignons in grove stukken en bak nog even mee met het vlees. Kruiden
met peper en zout. De paprika en wortelen in grove stukken snijden en toevoegen aan de goulash. Laat nog ¾ uur verder garen. Een kwartier voor het einde van de kooktijd er de noedels bijdoen, zodat deze gaar zijn, maar niet verbrokkelen. Meng de bloem met een weinig water en bindt hiermee de soep tot de gewenste dikte. Serveersuggestie : wordt origineel opgediend in een pot aan tafel die boven een vuurtje hangt Variante : je kan de noedels ook afzonderlijk koken en erbij serveren Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |