_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Indische tomatensoep

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Indische tomatensoep

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

MENU land en streek (Sri Lanka)

Dagschotel maart

 

Soep

Groenten - Soepen - Tuinkruiden - India - Sri Lanka

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Een blik tomatenblokjes (1 liter),  2 ajuinen, 3 eetlepels rietsuiker, 1 bouillonblokje van kip, olijfolie, chilipeper, peper en zout (+ eventueel 250ml kokosmelk)

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes look, 2 laurierblaadjes, 1 koffielepel fijngesneden gember, verse coriander

BEREIDING :

De olie opwarmen en hierin de fijngesneden ajuin enkele minuten bakken.  De tomaten, look en gember toevoegen samen met 1 liter water, de suiker, het bouillonblokje en de laurier.  Op smaak brengen met peper, zout en chilipeper. Aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken.

De laurierblaadjes verwijderen en dan de soep mixen.  Eventueel afwerken met de kokosmelk en opdienen met de fijngesnipperde coriander. 

 

Serveersuggestie :  opdienen met een stuk wit brood en boter

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina