_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Indische tomatensoep
BENODIGDHEDEN
: Een blik tomatenblokjes (1 liter), 2 ajuinen, 3 eetlepels rietsuiker, 1 bouillonblokje van kip, olijfolie, chilipeper, peper en zout (+ eventueel 250ml kokosmelk) T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look, 2 laurierblaadjes, 1 koffielepel fijngesneden gember, verse coriander BEREIDING
: De
olie opwarmen en hierin de fijngesneden ajuin enkele minuten bakken. De
tomaten, look en gember toevoegen samen met 1 liter water, de suiker, het bouillonblokje en de
laurier.
Op smaak brengen met
peper, zout en chilipeper.
De
laurierblaadjes verwijderen en dan de soep mixen. Eventueel afwerken met
de kokosmelk en opdienen met de fijngesnipperde coriander. Serveersuggestie : opdienen met een stuk wit brood en boter
Home Page
|