_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kip in cocosaus

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kip cocosaus

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Hoofdgerechten - Sausen - Madagaskar

6 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

6 kippendijen, 3 halve kippenfilets, Ż liter cocosmelk, 1 tomaat, 2 sjalotjes, 2 teentjes look, peper en zout, arachide olie, 1 koffielepel ma´zena

BEREIDING :

De halve kippenfilets nog eens in twee stukken snijden en dan samen met de kippendijen rondom bruin bakken in de olie.
Het vlees uit de pot nemen en er de fijngesneden sjalotten en look in doen.  Even laten bakken en er dan de fijngesneden (ontpitte) tomaten bij doen.

De stukken kip terug in de pot doen, kruiden met peper en zout.  De cocosmelk erover gieten en afgedekt gedurende 30 minuten laten sudderen.

De saus lichtjes binden met de ma´zena opgelost in een beetje water.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst

Wijntip : een stevige witte wijn, of een lichte rode wijn

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina