_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kipsalade met lente-ui en paprika

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Gevogelte - Voorgerechten - Eieren - Eenvoudig - Salades - Hapjes

4 personen

 

 

 BENODIGDHEDEN :

250 gr kipfilet (gebakken en afgekoeld), 100 gr lente-uitjes, 80 gr rode paprika, 1 hardgekookt ei, 150 gr mayonaise, 2 koffielepels mosterd, currypoeder, peper
Gemengde sla (groene sla, krulsla, eikenbladsla, rucola, ...) en vinaigrette voor het opdienen.

BEREIDING :

De kipfilet, de lente-uitjes, de paprika en het eiwit in kleine stukjes snijden.  Alles samen in een kom doen.

De eierdooier pletten en mengen met de mayonaise en mosterd.
Roer de saus door het vleesmengsel en kruidt met currypoeder en peper volgens eigen smaak.

Leg wat gemengde sla op 4 borden en doe er wat vinaigrette over.  Verdeel de kipsalade in 4 en leg op de salade.

 

Serveersuggestie :  opdienen met stokbrood

Serveersuggestie :  je kan dit ook opdienen zonder sla, als lepelhapje

Variante : je kan de paprika vervangen door witte selder

Wijntip : een droge witte wijn (vb. een Sauvignon Blanc)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina