_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Krokante varkensribbetjes
BENODIGDHEDEN
: Marinade
: 4 teentjes look, 2 koffielpl sambal oelek, 2 eetlpl oestersaus (of vissaus), 5
eetlpl saké (of droge sherry), 2 koffielpl rietsuiker, 2 koffielpl fijngesneden
gemberwortel (of laos), gemalen zwarte peper. 1
kg verse varkensribbetjes. BEREIDING
: Alle
ingrediënten voor de marinade in een grote schaal door elkaar roeren. De
ribbetjes allemaal los van mekaar snijden en minimum 4 uur (mag ook 1 dag zijn)
laten marineren op een koele plaats. De
ribbetjes uit de marinade halen en in een stoommandje doen. Dit 45 minuten
stomen boven 1.5 l water (tot er nog voldoende vocht overblijft voor een saus). Leg
de ribbetjes op een ovenschaal en bak ze krokant onder de hete grill.
Draai ze om en bak ook de andere kant. Ondertussen
de rest van de marinade bij het stoomvocht doen en 5 minuten laten inkoken.
De saus binden met wat maïzena.
Serveersuggestie
: opdienen
met gekookte rijst als deel van een Thaise tafel.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |