_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Krokante varkensribbetjes

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

- Vlees - Hoofdgerechten - Thailand -

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

Marinade : 4 teentjes look, 2 koffielpl sambal oelek, 2 eetlpl oestersaus (of vissaus), 5 eetlpl saké (of droge sherry), 2 koffielpl rietsuiker, 2 koffielpl fijngesneden gemberwortel (of laos), gemalen zwarte peper.

1 kg verse varkensribbetjes.

BEREIDING :

Alle ingrediënten voor de marinade in een grote schaal door elkaar roeren.

De ribbetjes allemaal los van mekaar snijden en minimum 4 uur (mag ook 1 dag zijn) laten marineren op een koele plaats.

De ribbetjes uit de marinade halen en in een stoommandje doen.  Dit 45 minuten stomen boven 1.5 l water (tot er nog voldoende vocht overblijft voor een saus).

Leg de ribbetjes op een ovenschaal en bak ze krokant onder de hete grill.  Draai ze om en bak ook de andere kant.

Ondertussen de rest van de marinade bij het stoomvocht doen en 5 minuten laten inkoken.  De saus binden met wat maïzena.

 

Serveersuggestie :  opdienen met gekookte rijst als deel van een Thaise tafel.  

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina