_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Langzaam gegaarde lamsbout
BENODIGDHEDEN
: Een lamsbout met been van 2 à 2½ kg, 200 gr gezouten spekblokjes, 250 gr ajuin, 2½ dl droge witte wijn, olijfolie, peper en zout T u i n k r u i d e n : 5 teentjes look, een flinke tak verse tijm, een flinke tak verse rozemarijn, 3 laurierblaadjes BEREIDING
: Verdeel hier bovenop de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes, kruiden met wat peper. Leg er dan de lamsbout bovenop, overgiet met de wijn en kruid met peper en zout. Zet de ovenschaal zonder deksel in een voorverwarmde oven van 80°C en laat dit dan zo ongeveer 6 uur verder bakken. De lamsbout omdraaien 2 keer omdraaien tijdens het bakken. Je kan het stuk vlees dan in sneden van ongeveer 1 cm dik versnijden, leg Serveersuggestie : dien op met een paar groenten zoals broccoli, wortelen, spruitjes, witloof, groene kool, koolrabi, ... Variante : je kan de witte wijn ook vervangen door ½ liter tomatenblokjes uit blik Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |