_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Langzaam gegaarde lamsbout

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Slow Cooking

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Ovenschotel - Tuinkruiden

8 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

Een lamsbout met been van 2 à 2½ kg, 200 gr gezouten spekblokjes, 250 gr ajuin, 2½ dl droge witte wijn, olijfolie, peper en zout  

T u i n k r u i d e n :  5 teentjes look, een flinke tak verse tijm, een flinke tak verse rozemarijn, 3 laurierblaadjes

BEREIDING :

Verwarm de olijfolie in een ovenschaal en bak hierin de lamsbout rondom bruin.  Haal het vlees dan uit de schaal en doe er de spekblokjes in, even laten bakken en er dan de fijngesneden ajuin en look bijdoen.
Verdeel hier bovenop de tijm, rozemarijn en laurierblaadjes, kruiden met wat peper.
Leg er dan de lamsbout bovenop, overgiet met de wijn en kruid met peper en zout.
Zet de ovenschaal zonder deksel in een voorverwarmde oven van 80°C en laat dit dan zo ongeveer 6 uur verder bakken.
De lamsbout omdraaien 2 keer omdraaien tijdens het bakken.
Je kan het stuk vlees dan in sneden van ongeveer 1 cm dik versnijden, leg dit terug in de ovenschaal om op te dienen.

 

Serveersuggestie :  dien op met een paar groenten zoals broccoli, wortelen, spruitjes, witloof, groene kool, koolrabi, ...

Variante : je kan de witte wijn ook vervangen door ½ liter tomatenblokjes uit blik

Wijntip : een droge rode wijn (vb. een Spaanse Rioja)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina