_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Oezbeekse soep
BENODIGDHEDEN
: Voor de bouillon: 2 liter water, 400 gr soepvlees zonder been (rund), 400 gr soepbeenderen (lam), 50 gr schapenvet, 2 teentjes look, snufje chilipeper, peper en zout. T u i n k r u i d e n : 2 laurierblaadjes, een takje rozemarijn Voor de soep: 500 gr wortelen, 300 gr ajuin, 300 gr tomaten, 300 gr aardappelen T u i n k r u i d e n : koriander om op te dienen BEREIDING
: Het schapenvet smelten in een grote kookpot. Het soepvlees hierin rondom bruin bakken. De soepbeenderen erbij doen en overgieten met het water. Look, laurier en chilipeper toevoegen, kruiden met peper en zout. Aan de kook brengen en gedurende 1½ uur laten sudderen op een zacht vuurtje. Het vlees uit de bouillon halen en in stukken snijden van 2 à 3 cm. De bouillon zeven en terug in de kookpot doen. De ajuin grof snijden, de wortelen en aardappelen in gelijke stukken snijden. De tomaten in kleinere stukjes snijden (en van de zaadjes ontdoen). Alle groenten en het vlees in de bouillon doen en terug aan de kook brengen. Zachtjes laten verder koken tot alle groenten gaar zijn (ongeveer 30 minuten).
Opdienen met enkele blaadjes koriander. Variante : je kan er ook rijst of pasta in verwerken in plaats van aardappelen
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |