_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Ossobuco

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Osso bucco van kalf

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

 Mijn menu in foto's 

 

 

Hoofdgerecht

Vlees - Hoofdgerechten - Stoofpotje - Tuinkruiden - Italië

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

4 grote schijven kalfsschenkel, 4 uien, 2 wortelen,2 stengels witte selder, (eventueel 250 gr champignons), olijfolie, ½ l tomatenblokjes, 1 dl droge witte wijn, 1 bouillonblokje van rund, peper en zout.

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes look, 1 laurierblad, een takje tijm, een tak peterselie.

BEREIDING :

De schijven kalfsschenkel aan beide zijden bruin bakken in de olijfolie.  Het vlees uit de pot halen, en de fijngesneden ui en look hierin bakken.  Daarna blussen met de wijn.

De wortelen en selder fijn snijden en samen met de tomaten, de laurier, de tijm en de takjes peterselie in de pot doen.  Het vlees hier bovenop leggen en kruiden met peper en zout, aan de kook brengen en gedurende 1 uur zachtjes laten stoven.

(eventueel de champignons in schijfjes snijden en aan het vlees toevoegen).  Nog ½ uur laten verder stoven.

Het vlees in een verwarmde schotel leggen, de saus eventueel wat laten inkoken en dan over de kalfsschenkel gieten.

 

Serveersuggestie :  opdienen met pasta of aardappelkroketjes

Variante : met schijven kalkoenbout, bouillonblokje van kip, peterselie vervangen door 4 blaadjes salie

Variante : zie afzonderlijk recept voor ossobuco met lamsboutsneden

Wijntip : een rode Italiaanse (vb. een Chianti) - met kalkoen eventueel een witte (vb. Pinot Grigio)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina