_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Paella met vis en zeevruchten
BENODIGDHEDEN
: 600 gr verschillende soorten vis (vb kabeljauw, roodbaars, …), 300 gr zeevruchten (vb ongepelde scampi, garnalen, gamba’s, …), 600 gr schelpdieren (vb mosselen, tapijtschelpen, venusschelpen, kokkels, amandelschelpen, …), 4 ajuinen, 4 tomaten, 4 teentjes look, 200 gr diepvrieserwtjes, 400 gr rijst, 1 visbouillonblokje, 8 dl water, peterselie, 1 dl olijfolie, peper en zout BEREIDING
: De
olijfolie opwarmen in de wok. Hierin de fijngesneden ajuin en look even
laten bakken. De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en in stukken
snijden. Deze in de wok doen samen met de rijst. Kruiden met peper
en zout, het bouillonblokje toevoegen en met het water overgieten. 10
minuten met deksel op de wok laten koken. De erwtjes erbij doen en goed
omroeren. De
vis in stukken snijden en samen met alle zeevruchten en schelpen bovenop de
rijst leggen. Kruiden met peper en zout en met deksel op de wok laten
sudderen tot de rijst droog geworden is (ongeveer 15 minuten). Met
peterselie bestrooien en heet opdienen. Wijntip :
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |