_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Paella met vis en zeevruchten

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Paella

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu land en streek (Spanje - Catalonie)

 

 

Hoofdgerecht

 Vis - Hoofdgerecht - Stoofpotje - Spanje

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :  

600 gr verschillende soorten vis (vb kabeljauw, roodbaars, …), 300 gr zeevruchten (vb ongepelde scampi, garnalen, gamba’s, …), 600 gr schelpdieren (vb mosselen, tapijtschelpen, venusschelpen, kokkels, amandelschelpen, …), 4 ajuinen, 4 tomaten, 4 teentjes look, 200 gr diepvrieserwtjes, 400 gr rijst, 1 visbouillonblokje, 8 dl water, peterselie, 1 dl olijfolie, peper en zout

BEREIDING :

De olijfolie opwarmen in de wok.  Hierin de fijngesneden ajuin en look even laten bakken.  De tomaten pellen, de zaadjes verwijderen en in stukken snijden.  Deze in de wok doen samen met de rijst.  Kruiden met peper en zout, het bouillonblokje toevoegen en met het water overgieten.  10 minuten met deksel op de wok laten koken.  De erwtjes erbij doen en goed omroeren.

De vis in stukken snijden en samen met alle zeevruchten en schelpen bovenop de rijst leggen.  Kruiden met peper en zout en met deksel op de wok laten sudderen tot de rijst droog geworden is (ongeveer 15 minuten).

Met peterselie bestrooien en heet opdienen. 

 

Wijntip : een droge rosé (vb een Rioja)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina