_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Parelhoen met druiven

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kwartel met druiven

 

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

Menu in de lente

Menu in de herfst

 

 

Hoofdgerecht

Gevogelte - Fruit - Hoofdgerecht - Stoofpotje 

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

1 grote parelhoen, 40 gr boter, 150 gr gezouten spekblokjes, 2 dl gecondenseerde melk, 2 eetlepels cognac, 1 l muskaatdruiven zonder pitjes, peper en zout (eventueel maïzena).

BEREIDING :

De parelhoen in stukken verdelen en deze aan alle kanten bruin bakken in de boter.  Kruiden met peper en zout.  De spekblokjes bovenop de parelhoen strooien.

Met deksel op de pot gedurende 1 à 1½ uur laten bakken op een matig vuur.  Na een half uur er 2 dl sap van de druiven bijdoen en verder laten stoven.  Het vlees daarna uit de pot nemen en warm houden in een stenen schaal.

De cognac en de gecondenseerde melk door het braadvocht roeren, aan de kook brengen en er dan de uitgelekte druiven bijdoen.  Laat alles opwarmen, eventueel nog wat kruiden met peper en zout.  Je kan de saus ook nog wat binden met maïzena gebroken in een beetje melk.  

Het vlees in een verwarmde schaal of op voorverwarmde borden leggen, de saus en druiven over het vlees doen.

 

Serveersuggestie :  opdienen met aardappelkroketjes of puree en een toefje waterkers

Variante : je kan dit recept ook gebruiken voor fazant of voor kwarteltjes

Wijntip : een droge witte wijn (vb. Pouilly Fumé)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina