_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Pasta met hespenspek

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Hoofdgerecht

Pasta - Vlees - Hoofdgerechten - Tuinkruiden

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

200 gr pasta (vb gnocchi of  penne), 200 gr hespenspek in sneetjes (of gerookt spek, of gerookte boerenhesp), 2 ajuinen, 2 dl tomatenblokjes, 2 eetlepels tomatenketchup, ½ koffielepel sambal oelek, olijfolie.

T u i n k r u i d e n :  8 teentjes look, een koffielepel gedroogde oregano

BEREIDING :

De ajuin fijnsnijden, de teentjes look halveren (er de kiem uithalen) en in grove stukken snijden.  Het vlees in fijne snippers snijden.

De olijfolie opwarmen en de ajuin en look samen met het vlees 10 minuten zachtjes laten stoven.

De tomaten, ketchup en sambal er bijvoegen en nog 10 minuten laten verder sudderen met deksel op de pan.

 

Serveersuggestie :  de gedroogde oregano erover strooien bij het opdienen

Variante : is ook lekker als voorgerecht, hierbij hoeveelheden verminderen

Wijntip : een droge rode wijn (vb. een Italiaanse Nero d'Avola)

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina