_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Pita met roze garnaal
BENODIGDHEDEN
: 300 gr roze garnalen, 2 ajuinen, olijfolie, 2 tomaten, 1 dl kokosmelk, 4 cl jenever, 2 koffielepels maïzena, peper en zout, 4 grote pitabroodjes T u i n k r u i d e n : 2 teentjes knoflook, een mespuntje gedroogde Spaanse peper, een flinke tak peterselie BEREIDING
: Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de grof gesneden ajuin tot deze begint bruin te kleuren. Voeg de fijngesneden knoflook toe, doe de garnalen in de pan en laat dit 5 minuten bakken op een groot vuur, regelmatig omroeren. Ondertussen de tomaten van de zaadjes ontdoen en dan in stukjes snijden. Voeg deze dan samen met de fijngesneden peterselie in de pan, overgiet met de kokosmelk en kruiden met peper en zout. Voeg de Spaanse peper toe naar eigen smaak en breng dit aan de kook. De
maïzena breken in de jenever, al roerend in de pan gieten en hiermee binden tot
een dikke saus. Serveersuggestie : de pitabroodjes opwarmen in een broodrooster, open snijden en op borden leggen, dan opvullen Variante : je kan dit gerecht ook opdienen met pasta (vb. spaghetti) Wijntip
:
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |