_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Pita met roze garnaal

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

MENU waarin dit gerecht verwerkt is

 

 

Voorgerecht

Zeevruchten - Voorgerechten - Tuinkruiden - Wereld'Fusion'Keuken - Jeneverkeuken

4 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

300 gr roze garnalen, 2 ajuinen, olijfolie, 2 tomaten, 1 dl kokosmelk, 4 cl jenever, 2 koffielepels ma´zena, peper en zout, 4 grote pitabroodjes

T u i n k r u i d e n :   2 teentjes knoflook, een mespuntje gedroogde Spaanse peper, een flinke tak peterselie

BEREIDING :

Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de grof gesneden ajuin tot deze begint bruin te kleuren.  Voeg de fijngesneden knoflook toe, doe de garnalen in de pan en laat dit 5 minuten bakken op een groot vuur, regelmatig omroeren.

Ondertussen de tomaten van de zaadjes ontdoen en dan in stukjes snijden.  Voeg deze dan samen met de fijngesneden peterselie in de pan, overgiet met de kokosmelk en kruiden met peper en zout.  Voeg de Spaanse peper toe naar eigen smaak en breng dit aan de kook.

De ma´zena breken in de jenever, al roerend in de pan gieten en hiermee binden tot een dikke saus.

 

Serveersuggestie :  de pitabroodjes opwarmen in een broodrooster, open snijden en op borden leggen, dan opvullen  

Variante : je kan dit gerecht ook opdienen met pasta (vb. spaghetti)

Wijntip : een Chileense Sauvignon Blanc

 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina