_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Wereld 'Fusion' Keuken Versmelting
van gastronomie uit de hele wereld. De fusion-keuken is een logisch gevolg van de vermenging van culturen en van het toenemende toerisme. Deze nieuwe trend is ontstaan uit een mengeling van wereldsmaken en van kooktechnieken. In de praktijk is het echter niet enkel het door elkaar gebruiken van verschillende tradities, niet zo maar willekeurig alles met alles mengen of oosterse en westerse gerechtjes samen op één bord opdienen. Eenvoudig gesteld is het een versmelting van kooktechnieken uit Oost en West met ingrediënten uit Noord en Zuid. Het is een aparte kookstijl waarbij ingrediënten, kruiden, specerijen, kooktechnieken en tradities uit ten minste twee werelddelen samengebracht worden om zo een nieuw gerecht te creëren. Om de fusion-keuken met succes te beoefenen beschik je best over veel inspiratie, een goede smaak en scherpe zintuigen. Het is een onuitputtelijke bron voor hij of zij die creatief bezig is met koken, waarbij men de verschillende aroma's harmonisch laat samensmelten, maar het respect voor de basisingrediënten blijft behouden.
Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |