_____________________________________________________________________________________________________________________________________
icon GDV     GUIDO DE VLIEGHER     icon GDV
_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Kipfilet met paprika en shiitake

 

Alfabetische overzicht RECEPTEN

Mijn nieuwste RECEPTEN

Koken voor 1 persoon

Kip met shiitake

MENU

 waarin dit gerecht verwerkt is

 

Hoofdgerecht

Hoofdgerechten - Gevogelte - Wereld'Fusion'Keuken

2 personen

 

 BENODIGDHEDEN :

250 gr kipfilet, 10 gedroogde shiitake, 1 rode paprika, ½ cm gember, 2 dl gecondenseerde melk, 4 eetlpl sojasaus, sambal oelek, 4 eetlpl olijfolie.  

T u i n k r u i d e n :  2 teentjes look

BEREIDING :

De shiitake een nacht laten weken in water, daarna het water uitduwen, de harde staartjes verwijderen en in reepjes snijden.  De sojasaus over de shiitake verdelen (wordt wel volledig opgeslorpt).
De paprika en de kipfilet ook in reepjes snijden.  De look, sjalot en gember fijnsnijden.

Ondertussen de rijst ook gaar koken. 

De wok opwarmen, hierin de reepjes paprika en shiitake bakken (zonder vetstof) tot deze droog zijn.  De olie, gember, sjalot, look, sambal en kipfilet toevoegen.
Een paar minuten roerbakken, tot de kipfilet volledig gebakken is en daarna de gecondenseerde melk erdoor roeren.  Nog even al roerend aan de kook brengen.

 

Serveersuggestie :  met gekookte rijst

Variante : met snippers varkensvlees

Wijntip : droge rode wijn (vb. Côte dur Rhone) 

Home Page    <<  www.guidodevliegher.be  >>   Startpagina