_____________________________________________________________________________________________________________________________________ Kipfilet met paprika en shiitake
BENODIGDHEDEN
: 250 gr kipfilet, 10 gedroogde shiitake, 1 rode paprika, ½ cm gember, 2 dl gecondenseerde melk, 4 eetlpl sojasaus, sambal oelek, 4 eetlpl olijfolie. T u i n k r u i d e n : 2 teentjes look BEREIDING
:
De shiitake een nacht laten weken in water, daarna het
water uitduwen, de harde staartjes verwijderen en in reepjes snijden. De
sojasaus over de shiitake verdelen (wordt wel volledig opgeslorpt). Ondertussen de rijst ook gaar koken.
De wok opwarmen, hierin de reepjes paprika en
shiitake bakken (zonder vetstof) tot deze droog zijn. De olie,
gember, sjalot, look, sambal en kipfilet toevoegen. Serveersuggestie : met gekookte rijst Variante : met snippers varkensvlees Wijntip
: Home Page << www.guidodevliegher.be >> Startpagina |